Zoeken naar e mental health

 
e mental health
E-mental health bij depressie helpt goed.
16 juni 2015 Hulpverleners en/of psychologen zijn van mening dat E-Mental Health bij een depressie op drie manieren kan worden ingezet: preventief, als luisterend oor en in combinatie met fysieke hulp. Toch blijkt het onderzoek van ICOM dat E-Mental Health wel degelijk zeer goed helpt bij depressies.
Netflix
Trimbos-instituut E-mental health in de huisartsenpraktijk.
Journal of Medical Internet Research, 19 1, 1-18. Metz, M.J, Elfeddali, I, Krol, D.G.H, Veerbeek, M.A, Beurs, E. de, Beekman, A.T.F, Feltz-Cornelis C.M. van der 2017. A digital intake approach in specialized mental health care: study protocol of a cluster randomised controlled trial.
zinzi horloge
E-Health in de GGZ e-mental health.
E-Health in de GGZ e-mental health. De 10 meest gestelde vragen met 10 heldere antwoorden over e-Health, effectmeting van behandelingen en de rol van zorgverzekeraars. Binnen 3 minuten weet u of, en hoe te starten met monitoring van patiënten en cliënten, hoe het zit met beveiliging van data en hoe deze gegevens opgenomen worden in het informatiesysteem waarmee u al werkt.
permanente educatie punten
e-mental health oplossingen voor online therapie.
E-mental health is een zeer breed begrip dat kort samengevat kan worden als het gebruik van internettechnologie in de geestelijke gezondheidszorg. Binnen deze omschrijving kunnen dus allerlei toepassingen vallen zoals het verstrekken van gezondheidsinformatie via een website of app tot een ehealthplatform.
tafelzeil
Wat is e-mental health? In voor zorg!
E-mental health is het gebruik van informatie en communicatietechnologie om de geestelijke gezondheid te ondersteunen. Het Trimbos-instituut heeft een video gemaakt waarin uitgelegd wordt wat e-mental health inhoudt en wat er op dit gebied in Nederland aangeboden wordt. Video Wat is e-mental health externe link.
opleiding mental coach
Trimbos-instituut Ontwikkelingen e-mental health.
Ontwikkelingen e-mental health. E-mental health in de huisartsenpraktijk. Ontwikkelingen e-mental health. E-mental health in de huisartsenpraktijk. Ontwikkelingen e-mental health. Opschaling e-mental health. Iedere huisartsenpraktijk bepaalt voor zichzelf in welk tempo zij aan de slag gaan met e-Mental Health. De ontwikkelingen gaan snel.
Wat houdt e-mental health in bij depressies en is het effectief?
E-mental health biedt online ondersteuning en behandeling aan mensen die depressief zijn en/of hun omgeving, met het doel hun geestelijke gezondheid te verbeteren. In toenemende mate komt uit wetenschappelijk onderzoek naar voren dat online interventies net zo effectief zijn als de reguliere behandelingen.
E-health GGZ Nederland.
Met anonieme e-health kunnen mensen geholpen worden die bijvoorbeeld uit schaamte niet makkelijk contact zoeken met hulpverleners. In vergelijking met andere Europese landen wordt de Nederlandse ggz als koploper gezien als het gaat om de ontwikkeling van e-mental health. In dit kader heeft GGZ Nederland een factsheet e-mental health in the Netherlands ontwikkeld.
e-mental health in een notendop DigitaleZorgKompas.
Wanneer e-mental health wordt ingezet om diagnostiek of behandeling te ondersteunen wordt er gedurende het traject informatie over de cliënt opgeslagen. Wanneer er onvoldoende beveiliging wordt toegepast ontstaat het risico dat informatie over cliënten en behandelingen door kwaadwillenden kan worden achterhaald en op straat komt te liggen Schalken et al, 2013. Vanwege dit risico is het extra belangrijk dat zowel aanbieders van e-health toepassingen als de gebruikers goede beveiligingsmaatregelen hanteren. De Beurs, E, Emmelkamp, P.

Contacteer ons